top of page

Pony(rij)les voor tieners

Bij stalmyrza is het mogelijk om lessen te volgen met, bij en op de rug van de pony's voor beginners en ruiters met ervaring. Tijdens de lessen zal er een breed scala aan onderwerpen passeren waardoor de lessen een aanvulling kunnen zijn op de lessen bij een andere manege. De ruiters leren over de meest uiteenlopende dingen. Denk hierbij aan de beginselen zoals poetsen, opzadelen en het halsteren en aan de hand meenemen van een pony, maar ook de gehele verzorging (voeding, houden, natuurlijke behoeftes, etc) en het rijden op verschillende manieren komt aan bod. Maar er is ook meer verdieping in de onderwerpen en tijd voor sociaal contact met leeftijdsgenoten en pony's. 

De pony's van Stal Myrza zijn gefokt op karakter. Ze hebben een vriendelijk mensgericht karakter. Onder zadel zijn ze lichamelijk in staat om opgeleid te worden voor de hogere sport. Een aantal pony's hebben al leuke resultaten behaald. Als de ruiters een leuke basis hebben kunnen zij op de pony's verder leren en naar wens en in overleg wedstrijden gaan rijden via weallride.

Door de kleinschaligheid van de stal zullen de lessen in kleine groepjes van 2 ruiters gegeven worden. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en kan de veiligheid goed in het oog worden gehouden. Naar wens kunnen er ook eens meerdere groepjes samen worden gevoegd om iets te kunnen doen waar langer de tijd voor nodig is (een langere buitenrit bijvoorbeeld). 

Lesmethode

Wij vinden het belangrijk dat ruiters zich thuis voelen en hun ontspanning kunnen vinden bij de pony's. Daarnaast zullen we in kleine groepjes sporten waarbij we graag rekening houden met de wensen van de ruiters. Kom je om lekker te recreëren of wil je jezelf graag verder ontwikkelen op een bepaald vlak.

 

Ruiters die zich gaan ontwikkelen tot jong volwassenen krijgen te maken met  onregelmatig groeien en kunnen hierdoor moeite krijgen met het goed gebruiken van hun lijf. Paardrijden kan hier bij helpen. Ook kan onzekerheid gaan meespelen, tevens gebeurd er veel in hun lichaam en veranderen prioriteiten. Wij hopen met de pony's hierbij ondersteuning te kunnen bieden en ook buiten de lessen een thuis te zijn voor de lessers. 

 

Aanmelden/Afmelden lessen

 

Lessen kunnen via watsapp tot 24u voor aanvang kosteloos worden afgemeld ivm de verwerking van de afmelding. Tevens werken wij met de ruiterapp, Hierbij kunnen lessen worden aangemeld en lessen worden afgemeld. Via de ruiterapp kunnen lessen tot 4u voor aanvang worden afgemeld en is dit meteen in het systeem verwerkt.
 

De informatie over de ruiterapp vind u in onderstaande link:
handleiding ruiterapp.pdf (htpsoftware.nl)

De lessen zijn buiten dus om veiligheidsredenen zullen lessen worden afgezegd als:
- Het windkracht 7 of meer is
- Het onweert/er onweer voorspelt wordt

Groepsles
Nieuw is de groepsles op zondag van 13:30 tot 14:30. Je rijdt dan een uur met meerdere ruiters.
 

Tarieven per 01/05/2023

Proefles 1x per persoon         7,50 euro
Losse les                                    25 euro

Kwartaalkaart (13x)                  204,75 euro

Halfjaarkaart (26x)                   341,25 euro

Jaarkaart (52x)                          546 euro

Om de week lessen is ook mogelijk:

Halfjaarkaart (13x)                  238,85 euro

Voor ruiters die incidenteel willen lessen, kaarten zijn een jaar geldig vanaf de start van de eerste les:

5 ritten kaart                            100 euro
10 rittenkaart                           190 euro

Groepsles
Per keer contant                       7,50 euro

Cadeau kaart
3 lessen + cadeautje                 57,75 euro
Uit te breiden met de proefles voor nieuwe ruiters. De prijs wordt dan 65,25 euro voor 4 lessen + cadeautje

  • Lessen duren 30 minuten.

  • Er doen maximaal 2 ruiters mee per les.

  • Lessen kunnen zowel met als op de pony's ingevuld worden.

  • Bij slecht weer wijken we indien mogelijk uit naar binnen.

  • Een kaart kan op elk moment gestart worden.

Lespony's
Klik op de foto's voor meer informatie

15781416_1852735528304133_12813774938685

Delano
14 jaar
1,47m hoog
Palomino
M1 dressuur

 

Delano is ieders vriend.

Delano is eigenlijk overal goed in! Hij heeft trektochten gemaakt, dressuur gereden (zelfs zonder hoofdstel!) kan kunstjes en maakt graag een sprongetje. Delano kan ruiters verder helpen in de dressuur.

139788126_4882410701800116_2821740692694861647_n.jpg

Devaney
14 jaar
1,40m hoog
Smokey Black Sabino
1,20m/ZZ springen + L1 dressuur

Devaney heeft een uitgesproken mening.

Devaney is vooral goed in springen, ze is in omgang heel vriendelijk maar met rijden heeft ze een duidelijke mening wat ze leuk vind! Devaney heeft op hoog niveau gesprongen en kan ruiters verder helpen met springen.

djemo 1.jpeg

Djémo
10 jaar
1,48m hoog
Snowflake palomino shabrak bont

L1 dressuur

Djémo is een pony met uitdaging.

Zijn vriendelijke karakter en sportieve bouw geven de ruiters snel een goed gevoel. Hij is netjes opgeleid en vooral dressuurmatig getraind. Hij durft wel eens een bok te geven.

WhatsApp Image 2021-08-28 at 18.00.06 (1).jpeg

Danika
12 jaar
1,49m hoog
Wildkleur vos

B dressuur

 

Danika is een echte prinses!

Danika is een vriendelijke maar gevoelige dame. Ze is allround inzetbaar. Danika is super flexibel, hierdoor is het soms lastiger haar correct te rijden, maar ze doet graag haar best voor de ruiter waardoor het heel leerzaam is om haar te rijden.

69689def4b51db91812822ddea79ea7b.jpg

Classic
17 jaar
1,64m hoog
Bruin

 

IMG_5483.png

Minke
11 jaar
1,46m hoog
Vos

Minke is een zeer talentvolle pony

Na 3 zeer fijne veulens te hebben gegeven wordt Minke nu onder zadel verder opgepakt. Ze komt uit een echte sportstam en toont zelf ook veel aanleg. Ze is lief maar ze geeft het niet altijd cadeau aan de ruiter.

Voordelen

Ruiters met een kwartaal, halfjaar of jaarkaart krijgen 10% korting bij deelname aan evenementen georganiseerd door Stal Myrza.

Leencap

Stal Myrza heeft leencaps beschikbaar met een wasbare voering. De caps zullen regelmatig worden vervangen voor de veiligheid.

Les op maat

Bij Stal Myrza houden we graag rekening met het individu. Wensen van ruiters en ouders nemen we indien haalbaar en realistisch mee in onze lessen.

Welzijn

Bij Stal Myrza is het welzijn van de pony´s erg belangrijk. Waar mogelijk wordt er gereden zonder bit en houden wij in de lessen rekening met de pony´s.

bottom of page