top of page

Pol

Naam: Kattenest Donna
Roepnaam: Pol(ly)
Geslacht: Merrie
Hoogte: 1,16m

geboren: 2007

Kleur: Schimmel
Stamboek: WPCV
Sport: Bixie
Keuringen: -

Nakomelingen:

Nog geen, gedekt met Davinci du Bois
 

Veelzijdig

Pol is een veelzijdige pony. Of je nu net begint met rijden, een lekkere tocht wilt rijden of een serieuze dressuurproef of springparcours op de planning hebt, pol kan alles. 

thumb_IMG_1122_1024 1.jpg

Veulen?

Pol is gedekt door Davinci du Bois. Wij hopen natuurlijk dat zij dragend is. De keuze om haar te dekken is omdat ze erg last had van haar hengstigheid (periode dat ze de mannen erg aantrekkelijk vind). Ze vergeet dan dat ze mee doet met de les en staat dan steeds in de hoek verliefd de wei op te kijken.

delano kunstjes.jpg

Vriendelijk

Zowel in omgang als met rijden is pol een hele vriendelijk pony. Ze is best gevoelig en ze hoort daarom graag hoe mooi en hoe lief ze is. Ze vind het heerlijk om een goede poetsbeurt te krijgen. Ze is ook erg braaf met opzadelen.

vrienden.jpg

TREKTOCHTEN

Delano is eigenlijk wel voor alles in, naast dressuur vind hij een sprongetje leuk om te doen, maar ook vrijheidsdressuur, longeren, grondwerk, etc. is hem niet vreemd. Waar hij erg van kan genieten is (lange) buitenritten. Hij heeft meerdere trektochten gedaan en is regelmatig mee geweest naar het strand, de duinen of het bos. Hoewel het heerlijk is om van de natuur te genieten is hij ook altijd in voor een rit door de omgeving.

delano strand.jpg

Lesklanten over Delano

EVI 5 JAAR

"Hij is heel leuk en ik vind het heel fijn om met hem te knuffelen"

Een imposante verschijning in prachtige kleuren. We leerde hem kennen in de eerste les. Hij is ongelofelijk voorzichtig met de kleine ruiter en geeft deze enorm veel vertrouwen. Wat opviel aan hem is dat hij duidelijk aangeeft waar hij behoefte aan heeft en wat hij graag zou willen. Tegelijk is hij ook meegaand als je iets anders aan hem vraagt. Delano is erg goed in het aanvoelen van je stemming en is juist heel attent, lief en beschermend als jij je iets minder voelt. Evi (5 / 128cm) rijdt hem bitloos. Hij laat zich braaf sturen en aandrijven en heeft geduld in foutjes of het oefenen van bepaalde technieken. Na het rijden heeft Evi nog staan wegdromen tegen zijn hoofd knuffelend en Delano genoot daar heerlijk van. 

DELANO EN MELANIE

Delano en Melanie bij het paardenmeisje

Na een nominatie en stemmen is Melanie paardenmeisje van de maand geworden. Tijdens de opnames zijn Delano en July hoofdrolspelers geworden.

bottom of page