top of page

Delano

Naam: Delano Diggory
Roepnaam: Delano
Geslacht: Ruin
Hoogte: 1,47m

geboren: 05-06-2010

Kleur: Palomino
Stamboek: NRPS
Sport: M1 dressuur
Keuringen: Ster

Nakomelingen:

2013 Dyranka, hengst
2013 The J, hengst
2013 Bella van de Roossloot, merrie
2014 Don Donnovan Odin, hengst
2014 Evy's Emily, merrie

DRESSUUR

Delano vind dressuur leuk om te doen en hij is er ook best goed in. Hij kan netjes de zijgangen lopen en hij loopt makkelijk nagevelijk. Hij is tot en met 

M1 dressuur uitgebracht tussen de paarden. Kun je al een beetje rijden maar wil je beter leren dressuur rijden, Delano geeft zijn ruiter snel een goed gevoel en is een geweldige leermeester.

thumb_IMG_1122_1024 1.jpg

KUNSTJES

Delano is goed in vrijheidsdressuur, of eigenlijk hij verdient erg graag koekjes en wil daar best wel wat voor doen. 

delano kunstjes.jpg

VRIEND

Delano is een echte vriend voor mens en dier. Hij geeft startende ruiters de kans om alle basis handelingen en technieken in alle rust aan te leren. Hij kan ervan genieten als je hem gewoon even lekker aait over zijn hoofd. Hij vind het leuk om samen dingen te doen en vind het niet erg als iemand een foutje maakt.

vrienden.jpg

TREKTOCHTEN

Delano is eigenlijk wel voor alles in, naast dressuur vind hij een sprongetje leuk om te doen, maar ook vrijheidsdressuur, longeren, grondwerk, etc. is hem niet vreemd. Waar hij erg van kan genieten is (lange) buitenritten. Hij heeft meerdere trektochten gedaan en is regelmatig mee geweest naar het strand, de duinen of het bos. Hoewel het heerlijk is om van de natuur te genieten is hij ook altijd in voor een rit door de omgeving.

delano strand.jpg

Lesklanten over Delano

EVI 5 JAAR

"Hij is heel leuk en ik vind het heel fijn om met hem te knuffelen"

Een imposante verschijning in prachtige kleuren. We leerde hem kennen in de eerste les. Hij is ongelofelijk voorzichtig met de kleine ruiter en geeft deze enorm veel vertrouwen. Wat opviel aan hem is dat hij duidelijk aangeeft waar hij behoefte aan heeft en wat hij graag zou willen. Tegelijk is hij ook meegaand als je iets anders aan hem vraagt. Delano is erg goed in het aanvoelen van je stemming en is juist heel attent, lief en beschermend als jij je iets minder voelt. Evi (5 / 128cm) rijdt hem bitloos. Hij laat zich braaf sturen en aandrijven en heeft geduld in foutjes of het oefenen van bepaalde technieken. Na het rijden heeft Evi nog staan wegdromen tegen zijn hoofd knuffelend en Delano genoot daar heerlijk van. 

DELANO EN MELANIE

Delano en Melanie bij het paardenmeisje

Na een nominatie en stemmen is Melanie paardenmeisje van de maand geworden. Tijdens de opnames zijn Delano en July hoofdrolspelers geworden.

bottom of page