top of page

Judith

Naam: Judith
Roepnaam: Judith
Geslacht: Merrie
Hoogte: 1,47m

geboren: 04-10-1986 (geschatte leeftijd)

Kleur: Vos
 

BITLOOS

Vanaf de eerste dag dat Judith hier is heeft ze alleen maar bitloos gereden. Dit doet ze erg braaf en goed. Zelfs met de kleinste kinderen. Judith heeft altijd erg aan de teugels getrokken en doet dit beduidend minder zonder een bit in haar mond. We hebben nu zelfs een begin gemaakt met rijden op neckrope. Ook dit doet ze erg goed en braaf.

WhatsApp Image 2021-12-22 at 07.19.02.jpeg

BRAAF

Als 1 van de pony's braaf is en netjes alle opdrachtjes uitvoert is het Judith wel. Ze kan goed los rijden, ook met beginnende ruiters, ze laat zich dan ook keurig sturen. Ze is vind het gezellig om mee te gaan op een buitenritje en loopt dan voorop. Ze heeft goed geleerd aan de longeerlijn te lopen en hiermee de perfecte leerpony en kan hierdoor ook ingezet worden voor voltige en ze is heel beleefd op de poetsplaats. Ze tilt ook keurig haar voetjes op om deze te laten schoonmaken.

WhatsApp Image 2021-12-22 at 07.21.41.jpeg

TREKKEN

Alle pony's hebben nadelen, Judith heeft dat ook. Hoewel dit het enige negatieve dingetje is wat Judith heeft, is het wel handig om er rekening mee te houden. Judith wil wel eens trekken aan de teugels. Dit doet ze al haar hele leven en zal ze ook nooit meer afleren. Mogelijk heeft ze er met haar ouder wordende lijf nu ook een hele goede reden voor om het te doen. Met het bitloze hoofdstel doet ze het beduidend minder, al vind ze het ook dan heerlijk om met haar neus langs de grond te lopen.

WhatsApp Image 2021-12-22 at 07.21.01.jpeg

Pensioen

Judith heeft heel wat jaartjes op een manege gelopen. Nu ze een dagje ouder wordt en haar lijf wat minder wil is ze hier komen wonen en mag ze erf pony zijn. Ze is nog best wel in voor een lesje/ritje een paar keer per week waardoor beginnende kinderen toch de mogelijkheid hebben de beginselen van haar te leren. Zelfs een galopje zit er nog in. We doen ook een paar keer per week met haar bejaarden gym. Dit zijn oefeningen aan de hand dit haar helpen gezonder oud te worden. Zowel in het koppie als lichamelijk. Dit vullen we aan met regelmatig een heerlijke massage waar ze dan ook echt van staat te genieten. Naast dat ze er ook al wat ouder uit ziet heeft ze ook nog maar weinig kiezen over om te kauwen. Ze krijgt hiervoor speciaal voer en mag geen harde dingen als beloning die niet oplossen in haar mond. Denk hierbij aan een appel of wortel. Ze kan door het slecht kauwen deze in 1x doorslikken en een verstopping krijgen. Dit is heel naar om te zien en heel benauwd voor Judith. Tevens kan ze hieraan overlijden.

WhatsApp Image 2021-12-22 at 07.34.20.jpeg

Lesklanten over Judith

EVI 5 JAAR

"Hij is heel leuk en ik vind het heel fijn om met hem te knuffelen"

Een imposante verschijning in prachtige kleuren. We leerde hem kennen in de eerste les. Hij is ongelofelijk voorzichtig met de kleine ruiter en geeft deze enorm veel vertrouwen. Wat opviel aan hem is dat hij duidelijk aangeeft waar hij behoefte aan heeft en wat hij graag zou willen. Tegelijk is hij ook meegaand als je iets anders aan hem vraagt. Delano is erg goed in het aanvoelen van je stemming en is juist heel attent, lief en beschermend als jij je iets minder voelt. Evi (5 / 128cm) rijdt hem bitloos. Hij laat zich braaf sturen en aandrijven en heeft geduld in foutjes of het oefenen van bepaalde technieken. Na het rijden heeft Evi nog staan wegdromen tegen zijn hoofd knuffelend en Delano genoot daar heerlijk van. 

DELANO EN MELANIE

Delano en Melanie bij het paardenmeisje

Na een nominatie en stemmen is Melanie paardenmeisje van de maand geworden. Tijdens de opnames zijn Delano en July hoofdrolspelers geworden.

bottom of page